για την πλατεία Δόξας

topio

Η Δόξα τεράστιος χώρος, δημοτικός, με προνομιακή θέα, πανεύκολη πρόσβαση όλων(αφετηρία του δημ. λεωφορείου), και τρομερές δυνατότητες (φανταστείτε κάποια μορφή πάρκου με θέα απεριόριστη του Αιγαίου, φυσική αναγέννηση (η δυνατότητα ), μονοπάτια κλπ. είναι (εκτός από ένα κομμάτι του που καταλαμβάνει μια «νορμάλ» παιδική χαρά) κατά το 1/3 ανοιχτό παρκινγκ που φιλοξενεί τους 10 μήνες (πλην Ιουλ. Αυγ.) τα αυτοκίνητα που παρατούν οι ιδιοκτήτες και τον τελευταίο χρόνο 15 και πάνω αυτοκίνητα εταιρείας ενοικιάσεων (στέλνω φωτο) μέχρι ίσως να το δουν σαν καλή ιδέα και οι άλλοι προφανώς ή΄ίδια εταιρεία να φέρει κι άλλα 50 ή 200.

Τα υπόλοιπα 2/3 για 3 χρόνια είχαν δοθεί στην εργολαβία που εκτελούσε τα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ. στην Ερμούπολη για να πετάει μπάζα, παρκάρει τους εκσκαφείς κλπ. Το έργο τελείωσε και πριν ένα μήνα ο εργολάβος αφήνοντας βέβαια εικόνα νεοελληνικής ευταξίας (επισυνάπτω φωτο) έφυγε. Μέχρι στιγμής και για πολύ λίγο φαντάζομαι υπάρχει μια αμήχανη νοητή γραμμή και αυτά τα δύο τρίτα δεν έχουν καταληφθεί ούτε δοθεί στον επόμενο εργολάβο (για να περάσει οπτικές ίνες ή ότι άλλο). Ακόμη και διερχόμενα μηχανάκια ή πεζοί σταματούν για να θαυμάσουν την θέα, να δουν τα πουλιά που φιλοξενούνται στη θαμνώδη βλάστηση ή σε κάποια λιγοστά δεντράκια.

Θυμίζω ότι τη σημασία και αξία του χώρου ή άλλη χρήση την γνωρίζει ακόμη και κομμάτι της κοινωνίας της Σύρου που δεν έχει σχέση με τους ακτιβιστές ή με τους «μακρυμάληδες φοιτητές». Οι Ροταριανοί έκαναν και δενδροφύτευση (πρωτοσέλιδο στην Κοινή Γνώμη) προβεβλημένη επικοινωνιακά πριν 4-5 χρόνια, λίγο πριν τα πάρει και τα σηκώσει ο εργολάβος όλα. Τα παιδάκια που φύτευαν δεντράκια πριν 5 χρόνια με τις ευλογίες δημοτικών αρχόντων και προυχόντων θα πρέπει να το πήραν το μάθημά τους. Εντούτοις κάποια δετνράκια φαίνεται και από τις φωτο επιβίωσαν (πρέπει να βρήκαν νερό και χώμα κάτω από τα μπάζα) και είναι πιά καταφύγιο για τα πουλιά και μια απόδειξη ότι ναι φυτρώνουν δέντρα και στην Ερμούπολη !!!

Επειδή το καλοκαίρι η εικόνα θα αλλάξει πιθανά και ανεπίστρεπτα και ο Δήμος ούτε σε τίποτα έχει δεσμευτεί και οι πιέσεις είναι έντονες σας καλώ για κάποια μορφή δράσης και δημοσιότητας για διεκδίκηση ενός χώρου για τους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος της Δόξας όχι μόνο είναι δημοτικός, κεντρικός και τεράστιος (για τα Συριανά δεδομένα) αλλά είναι και ΕΠΙΠΕΔΟΣ κάτι που διευκολύνει την πρόσβαση σε αυτόν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες (άτομα με κινητικά προβλήματα, τρίτη ηλικία, μαμάδες με καροτσάκια κλπ).

Θανάσης Μπαξόπουλος

amxia

karekles1

vareli

paidi


Explore posts in the same categories: Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: