Οι παιδικές χαρές της Ερμούπολης

Κατόπιν επικοινωνίας μας με το Δήμο Ερμούπολης ( τον αντιδήμαρχο κ. Αλμπανόπουλο) ενημερωθήκαμε ότι από αρχές Ιουλίου έχει κατατεθεί μελέτη για έγκριση στο Υπουργείο Πολιτισμού για ανάπλαση μίας μικρής παιδικής χαράς στο κέντρο της πόλης (στη περιοχή της Μεταμόρφωσης).

Στην πόλη της Ερμούπολης σήμερα (των 20000 και πλέον κατοίκων) υπάρχει ένας μικρός αριθμός παιδικών χαρών με μεγάλα προβλήματα. Οι παιδικές χαρές της πρωτεύουσας των Κυκλάδων είναι κακοσυντηρημένες και με πολύ λίγα παιχνίδια, συχνά βρώμικες και εγκαταλειμμένες. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια.
Σε αυτήν την πραγματικότητα θα πρέπει να προσθέσουμε ότι γενικά δεν υπάρχει χώρος δημόσιος ή πάρκο στην πόλη όπου θα μπορούσαν να παίξουν παιδιά εκτός της κεντρικής πλατείας όπου όμως δεν είναι χώρος διαμορφωμένος για παιχνίδι και δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των πολιτών της Ερμούπολης. Χώρος ζωτικός και δημιουργικός για τα παιδιά της Ερμούπολης, η παιδική βιβλιοθήκη, η οποία λειτουργούσε προσελκύοντας πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών παραμένει κλειστή από τον περασμένο Μάρτη και δεν υπάρχει καμία σαφή δήλωση από το Υπουργείο Παιδείας για το μέλλον της και το μέλλον όλων των παιδικών βιβλιοθηκών στη χώρα.

ΖΗΤΑΜΕ από το Υπουργείο Πολιτισμού να επισπεύσει τη διαδικασία ελέγχου και έγκρισης της μελέτης ώστε να υλοποιηθεί τελικά η ανάπλαση της παιδικής χαράς της Μεταμόρφωσης

ΖΗΤΑΜΕ από το Δήμο Ερμούπολης: να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος παιχνιδιού και (να ενοποιηθούν εν τέλει με) το μικρό πάρκο απέναντι από αυτήν την παιδική χαρά, που επί του παρόντος έχει παραχωρηθεί για αποκλειστική χρήση μάλλον από τους πρόσκοπους (μένοντας κλειδωμένο σχεδόν όλο το χρόνο).

ΖΗΤΑΜΕ από το Δήμο Ερμούπολης να επισκευαστούν, να συντηρηθούν, να φροντιστούν οι άλλες παιδικές χαρές της πόλης και του νησιού διότι ούτως ή άλλως η παιδική χαρά της Μεταμόρφωσης είναι ένας από τους μικρότερους χώρους που μπορεί να προορίζεται για παιδική χαρά.

Περιμένουμε την ανταπόκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου της Ερμούπολης.

Κάτοικοι της Ερμούπολης

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: